Beginpagina   Informatie   Voorwaarden   Privacy Policy   Contact   Wellness-Natural-Products   Link Partners   Linkruiler   GASTENBOEK   Natuur Puur Produkten   Griekse Recepten  
 
 
Producten
0
Producten
zoeken
Top 5 bestsellers
  1. diktamos, wonder..
  2. Tijm Honing, tij..
  3. Extra Virgin Oli..
  4. Griekse Kreta Vl..
  5. tzaziki kruiden ..

aanbieding



NIEUWSBRIEF AANMELDEN




Aanmelden
nieuwsbrief en korting ontvangen




Aanmelden
Griekse Recepten

Kijk regelmatig op onze recepten pagina voor
Griekse Recepten van de plaatselijke bevolking



 
 

Kreta Recept van een inheems vrouwtje

Okra stoofschoteltje een heerlijk inheems Grieks recept

kook, braad, grill of in de oven enkele lams boutjes of rundvlees met wat zout ( liefst zeezout) en peper

of een bouillonblokje totdat het vlees bijna loslaat van de botten. Voeg hieraan toe 2 blikken Stefado uitjes, 1 blik aubergine en 3 blikken Okra in Tomatensaus (verkrijgbaar in de webwinkel) tevens nog een pakje tomaten puree en rijkelijk  knoflook om het geheel af te maken en laat het geheel nog even sudderen. Okra’s hebben een natuurlijke binding.

Benodigdheden:

1kg lams of rundvlees

2 blikken Stefado uitjes in blik

3 blikken Okra in tomatensaus

1 blik aubergine

1 pakje tomatensaus

enkele teentjes knoflook, zeezout en peper


=================================================================

 

Stifado Grieks vleesgerecht
stoofschotel met Lamsvlees of Rundvlees

Ingrediënten:
1 kg Lamsvlees of rundvlees
1 kg uien
2 blikjes stefado uitjes in blik
1 blikje aubergines in blik
6 eetlepels olijfolie
500 gr tomaten
300 ml rode wijn
3 laurierblaadjes
4 takjes petersilie
½ theelepel oregano
peper naar smaak
1/2 theelepel  zout (liefst zeezout)
1/2 theelepel tijm

Knoflook naar smaak toevoegen

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de uien in plakjes.
Hak de peterselie en de tomaten fijn. Verhit in een pan de Extra Virgin Olijfolie en bak het vlees rondom bruin. Voeg de uien toe en bak deze goudbruin. Voeg de tomaten, de laurier en de peterselie toe en laat het geheel zachtjes 2 uur sudderen. Voeg dan de wijn, de aubergines en de stefado uitjes,het zout, de tijm en oregano en de peper toe en laat het dan nog 5 minuten zachtjes sudderen.
=================================================================

 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.