Categorieën

Griekse Kruiden / Griekse keuken kruiden / Griekse Kruiden Diverse soorten

Heerlijke aromatische kruiden die niet weg  te denken zijn in de Griekse Keuken.
Tip:   yesbij  Opties onder aan de pagina  kunt u de keuze van uw bestelling aangeven.


Basilicum Kruiden     Basilicum een puur natuurlijk produckt !  (50 gr.)


Oregano Kruiden       Oregano een puur natuurlijk produkt !!!   (35gr.)


Rozemarijn kruiden   Wilde pluk Rosemarijn  (50 gr.)


Tijm kruiden  Thym ( 50gr.)

Kretense Thyme uit de rotsachtige bergen zorgvuldig gedroogd  verpakt.
 

Griekse Salade Kruiden-Mix

Heerlijke salade kruiden om uw eigen griekse salade te maken.

Griekse Rode Safraan (Saffraan)

Topkwaliteit uit Kozani, deze streek staat er over de hele wereld bekend om.

Griekse rode safraan wordt beschouwd als de koning van de kruiden. Een kleine hoeveelheid geeft een uitstekende smaak, kleur en geur in alle gerechten. Krokos Kozanis is prachtig puur en in combinatie met koffie of thee vormt het een uitstekende drank.

Doosje 1 gram
 
 

Gebruik Griekse Kruiden:


Basilicum (koningskruid)

Basilicum heeft een sterke geur en heerlijk aroma en wordt vooral veel bij tomaatgerechten gebruikt. Basilicum is een smaakmaker voor soepen, sauzen, groenten, kaas, ei, vis, vlees, gevogelte, konijn en lever. . 

Oregano:
Gebruik in salades, soep en sauzen,stoofschotels,pizza, maar ook kan het in thee gebruikt worden. Verrijk je olijven met oreganokruiden, knoflookschijfjes, exta virgin olijfolie en wat oreganokruiden en laat deze een dag intrekken, heerlijk !!! 

Recept:
Tomatensalade met verse Ui en oregano.
Snijd de ui in dunne ringen. Schep de uiringen om met wat suiker. Zet ze voor een half uur weg en voeg daarna wat azijn naar smaak toe. Snijd de tomaat in stukken en bestrooi met zout en peper (uit een molen). Schep vlak voor het opdienen het uienmengsel om met de tomaten en oreganokruiden en voeg 3 eetlepels extra virgin olijfolie toe en een een eetlepel Tijmhoning toe.


Rosemarijn:

Een heerlijk welbekend kruid uit met een rijk aroma en een unieke smaak. Wordt gebruikt in diverse sauzen, vis en vlees. Op Kreta is Rozemarijn zeer  gewaardeerd in de traditionele keuken. Handmatig geplukt in het wild en zorgvuldig gedroogd de Felea Rozemarijn staat garant voor een unieke aromatische en gastronomische ervaring en beleving.

Recept:

Vis in de oven met vier eetlepels Extra Virgin Olijfolie, een teentje knoflook, wat citroensap en drie eetlepels (griekse) witte wijn en twee theelepels fijne Rozemarijn.


Tijm, Thym:

Veel toegepast bij gebraden of geroosterd vlees, Lam, gevogelte en in wildragouts, visgerechten en pittige bouillons en soep. Het combineert goed met tomaten, komkommer, courgette en aubergine. 

Recept:
Gebraden drumsticks,kippebouten of kipfilet met Tijm:
Braad de drumsticks goudbruin aan met extra virgin olijfolie en voeg 2 tot drie eetlepels (Griekse) witte wijn toe, wat zeezout, een eetlepel mosterd en twee theelepels Felea Tijm. Voeg naar wens verse wat  peper en paprika toe.Laat het geheel sudderen voor een mals stukje kip.



Afbeeldingen kunnen afwijken van het orgineel.
Foto('s):
Opties:
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 3,95
Aantal: Bestellen
Relevante producten
Reviews

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen, kortingen en nieuwe produkten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.